A mai naptól ismét várja a látogatókat a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum. Az intézményben számos újdonsággal fogadják az érdeklődőket, ugyanis megújultak a kiállítóterek, valamint a szolgáltatások is. Berendeztek egy Fekete István életéről szóló állandó kiállítást is, melyben személyes tárgyai, bútorai, valamint festményei láthatóak. A vendégek megismerkedhetnek a Fekete család történeteivel, valamint az író alkotásaival és munkásságával is.

Lakatos Anna, a vadászati múzeum igazgatóhelyettese elmondta: továbbra is nagy hangsúlyt fordítanak a múzeumpedagógiai foglalkozások megvalósítására. – Interaktív eszközökkel próbáljuk a gyerekek természeti nevelését segíteni, valamint ismét készülünk családi programokkal és kézműves foglalkozásokkal is. Lesz olyan esemény is, melynek keretében a kicsik este is megtekinthetik a múzeumot és megismerhetik az éjszakai erdő világát is – részletezte.

Az intézmény az elmúlt két hónapban zárva tartott, azonban a munka nem állt meg, folyamatosan dolgoztak a múzeum felújításán, annak érdekében, hogy még szebb környezetben fogadják majd a látogatókat. Így egy új időszaki kiállítás is nyílt a díszterem előtermében, ahol Kalas András festményei díszítik a falakat. Mindezek mellett tovább bővültek a múzeum falai, igényesen elkészített preparátumokkal és trófeákkal. A tavalyi évben 25 ezer látogatót fogadott az intézmény, a legnagyobb érdeklődés az új Széchenyi Zsigmond emlékszoba iránt volt.

Kezdőkép: illusztráció ( archív )