Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták a kívülről megújult VOKE Liszt Ferenc Művelődési Házat. A beruházás során korszerű, hőszigetelt, fokozott légzárású nyílászárókra cserélték a korábbiakat, homlokzati hőszigetelést végeztek, valamint a padlásteret is leszigetelték. Az átadáson Horváth Richárd polgármester úgy fogalmazott: a Dali, a város emblematikus épülete. – A fiataloknak és az időseknek egyaránt fontos ez a művelődési ház, mivel számtalan kikapcsolódási lehetőséggel, színes közösségi élettel rendelkezik. Emellett a civil szervezeteknek is otthont ad. Örülünk, hogy végre megújult a városrész kulturális központja – mondta el Horváth Richárd. Hozzátette: azon dolgoznak, hogy a hatvaniak jól érezzék magukat a városukban, éppen ezért sorra újítják meg a középületeiket. A Dali az első volt a sorban, év végéig még több projektet szeretnének lezárni.

Tompa Z. Mihály, az intézmény vezetője elmondta, nagyon büszke arra, hogy egy olyan településen dolgozhat, ahol az önkormányzat és a polgármester is fontosnak tartja a kultúrát és tesznek is érte. Kitért arra, hogy bár a jelenlegi beruházásban nem volt benne a tető cseréje, mikor beázott az épület, az önkormányzat azonnal segített. Ugyanígy támogatták, mikor a kazán korszerűsítéséről volt szó.

Kátai Csaba, a hatvani forgalmi csomóponti főnökség vezetője felidézte: 14 éves kora óta ide jár a Daliba. Akkor még a disco vonzotta, később már gyermekeivel érkezett ide Mikulás ünnepségekre, manapság pedig nyugdíjas rendezvények miatt jön a kulturális központba. A városnak és a vasutasoknak egyaránt fontos ez az épület, így mindenki örül a felújításnak.

Az átadón szó volt arról is, hogy keresik a lehetőségeket, hogy belülről is megszépüljön a Dali. A rendezvényen az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola diákjai adtak műsort.