Megújult a Lesznai Anna általános iskola. A Hatvani Tankerületi Központ nyerte azt a pályázatot, amin belül több intézményt is felújítottak Gyöngyösön és Hatvanban is. A mintegy ötszázmillió forint értékű beruházás projektzáró rendezvényén Kozmáné Derda Edit tankerületi igazgató a beruházás részleteit ismertette, kiemelve, hogy a cél, egy modern kor követelményeinek megfelelő intézmény kialakítása volt, valamint az egyenlő esélyek megteremtése.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő pedig úgy fogalmazott, a felújításoknak itt még nincs vége a Lesznai iskolában, további tantermekkel bővítenék az intézményt. Vörösné Habó Judit intézményvezető elmondta, fontos volt, hogy a beruházás keretében a diákok érdekeit tartsák szem előtt. – A legfontosabb most az akadálymentesítés volt, hiszen több csoportunk is van, ahol a gyerekek csak kerekesszékkel tudnak közlekedni, számukra eddig a tornaterem vagy az udvar megközelítése kivitelezhetetlen volt. Ez most megváltozott. Minden gyerek megérdemli, hogy megfelelő körülmények között tanulhasson – fejtette ki.

A felújítás során az iskola vizesblokkjai új külsőt kaptak és akadálymentes mosdót is kialakítottak. A tantermekben lamináltburkolatot raktak le, és az intézmény folyosóin is csúszásmentessé tették a közlekedést. A beltéri ajtók cseréje mellett a nyílászárók is megújultak. Hogy a tanulók mindennapjait könnyebbé tegyék, akadálymentes rámpákat helyeztek el az iskola több pontján, az épület körül járda segíti a közlekedést. A felújítás részeként akadálymentes parkolókat is kialakítottak, emellett egy kültéri színpad is helyet kapott az udvaron. Az átadóünnepségen a lesznais diákok adtak műsort, szavaltak és énekeltek is a közönségnek, megmutatva tehetségüket.

Fotó: Albert Péter