A Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola már a 36. tanévét kezdte meg szeptemberben: az eltelt évtizedek alatt pedig több felújításon is átesett az épület, nemrégiben cserélték a nyílászárókat és szigetelést is kapott, hogy energetikailag is korszerűbbé váljon. Az udvaron viszont még a kezdeti évek állapota köszönt vissza mostanáig. Az idei tanévre azonban ezt is felújították és új burkolatot kapott ez a terület is. – A beruházás az iskola alapítványának, a KLIK-nek és az önkormányzatnak az összefogásából valósult meg, összesen 30 millió forintot költöttek rá. Nagyon örülök neki, hogy sikerült ezt kivitelezni, és hogy a gyermekek ilyen szép környezetben játszhatnak. Mindemellett pedig a város legnagyobb tornaterme is erről az udvarról nyílik, így a civileknek, sportolóknak is fontos ez a hely – nyilatkozta Lestyán Balázs alpolgármester.

Nem csak, hogy megszépült ez a terület, hanem kiülőket, padokat és játékokat is telepítettek ide, hogy még szórakoztatóbb és hasznosabb legyen ez a közösségi tér. – A régi felület már nagyon elkopott, balesetveszélyessé vált, ezért döntöttünk a felújítás mellett. Ugyanakkor nem csak egy hagyományos udvart szerettünk volna, hanem több funkciót is ki akartunk alakítani, így lett itt például ugróiskola, malom és sakktábla is. Utóbbihoz kapcsolódik, hogy az iskolánkban már négy éve oktatjuk a Sakkpalota programot, a táblához való bábukat pedig Polgár Judittól rendeltük meg – részletezte Jagodics István, az intézmény igazgatója.

A gyermekek jól láthatóan élvezték az új elemeket: – A sakk és az ugróiskola a legjobb. Szeretek sportolni, a sakk pedig fejleszti a memóriát is, így nagyon jó mind a kettő- osztotta meg élményeit Svába Nelli. Kis Ármin Richárd és Nagy Máté a távolugrást emelte ki, szerintük az azért szórakoztató, mert közben lehet egymással beszélgetni is.

A kodályos diákok pedig egy zenés műsorral ünnepelték meg, hogy immár egy teljesen megújult udvart használhatnak az órák előtt, órák után és a szünetekben egyaránt.