Könnyen áttekinthető, felhasználóbarát honlappal kívánja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a gazdákat segíteni abban, hogy minél egyszerűbben intézhessék ügyeiket. Az új portál másfél éves fejlesztésére 50 millió forintot fordítottak ismertette Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. A honlap a szeptember végén lezárult, közel 5,1 milliárd forint forrású projekt részeként újult meg.

Az MVH elnöke felidézte: az új uniós közös agrárpolitika reformja a gazdák számára bonyolultabbá tette a mindennapi tevékenységet. Ezért az MVH nyolc hónappal ezelőtt hivatalba lépő új vezetése gazdabarát, ügyfélbarát rendszert kívánt létrehozni a támogatások egyszerűbb elérhetősége érdekében. Ennek jegyében alakították át a rendszer egyes elemeit, a monitoringtól az ügyfélszolgálaton át a honlap megújításáig.

Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy egy kifizető ügynökség esetében a tájékoztatás, az információhoz való hozzáférés nagyon fontos, ennek pedig lényeges eleme a honlap. Így ez utóbbit időről-időre az új követelményeknek megfelelően meg kell újítani. Mindez azért is fontos a gazdák számára, mert a legtöbb gazdálkodó valamilyen jogcímen gazdálkodásához, környezetvédelmi többletvállalásához, fejlesztéseihez támogatást vesz igénybe. A forrásokhoz való hozzáférésben az eligazodás egyik fontos eszköze az MVH honlapja mondta.