Idén is csatlakozott a hatvani önkormányzat a TeSzedd! akcióhoz a Pro Natura Mozgalommal közösen. Hatvanban sokan döntöttek úgy, megtisztítják a várost.  – Egyre többen érzik, milyen fontos az, hogy tiszta, rendezett környezetben éljünk. Egyre inkább megbecsülik azt a munkát, amit belefektettünk abba, hogy ilyen szép legyen a város. Civilek, iskolák, cégek kapcsolódtak be, így több mint kétszázan döntöttek úgy, hogy összeszedik a hulladékot az utcákról. Remélem, évről-évre többen leszünk – fejtette ki Horváth Richárd polgármester.

Az LKH Leoni Kábelgyár Hungária Kft. immár harmadik alkalommal csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz. – A gyárunkban kiemelten fontos a környezetvédelem, erre mindig nagy hangsúlyt fektettünk. A TeSzedd! akció keretében lelkes kollégák a gyár közelében lévő utakat tisztították meg, a Május 1. utcától a temetőig – részletezte Püspöki István munkavédelmi képviselő.

Intézmények is csatlakoztak a mozgalomhoz, az ÚRKÁI diákjai az iskolájuk környezetében és a kispiac területén szedték össze a szemetet. – Azért is jó ez az akció, mert védjük vele a környezetet és jó program is, hiszen együtt lehetünk a többiekkel, közösen szedhetjük össze a hulladékot – mondta Basa Bodza Lora, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola diákja. – Az iskolában is, ha szemetet látunk, mindig felszedjük, hogy tiszta udvaron játszhassunk – fűzte hozzá Rónaszéki Eszter.

A Te Szedd! akció keretében  külterületi és belterületi részeket is megtisztítottak, így egyebek mellett a Turai út, a Nagyteleki utca, a Balassi Bálint út, Nagygombos, a Kisfaludy utca és Kodály iskola környéke is megszépült. Az akció keretében szemeteszsákot és kesztyűt is biztosítottak a szervezők.

Fotó: Albert Péter