Csapatbíztató mottó után pályára léptek a Szent István Általános Iskola kézis lányai a Kodály tornatermében. Megrendezték ugyanis az Őszi Kupát. A területi versenyen részt vettek az 5-ös Számú Általános Iskola, a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, a Szent István Sportiskolai Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, valamint a turai Hevesy György Általános Iskola csapatai.

A 12 éves Bohák Zenina a turai csapat tagjaként érkezett. Egy éve kézilabdázik, és ez idő alatt nagyon megszerette a sportágat és a csapatot. Azt mondja, több dolog kell ahhoz, hogy valaki jó játékos legyen. – Bízzon önmagában, a csapattársaiban, és ne adja fel soha – mondta.

Edzője elmondta: régóta kézilabdázik a csapat, és már többször vettek részt ezen a kupán. – Amikor lehetőségünk van, akkor tornákon és edzőmeccseken pallérozódunk – tette hozzá Horváth Zoltán, a Hevesy György Általános Iskola testnevelője.

Pápa János a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola testnevelője elmondta: az intézmény régóta szervezi meg az Őszi- és Tavaszi Kupát. – Ez az iskolák közötti bajnokság hagyomány volt itt Hatvanban. Sajnos az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt nem tudtunk ilyen kézilabdás eseményeket szervezni a gyerekeknek. Megbeszéltük a hatvani testnevelőkkel, hogy idén mindenképpen újra indítjuk ezt a szokást – részletezte.

A kétnapos Őszi Kupa versenyen fiúk közül első helyezést a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, második helyezést a Kossuth Lajos Általános Iskola, harmadik helyezést az 5-ös Számú Általános Iskola csapatai értek el. Míg lányoknál első helyen az 5-ös Számú Általános Iskola, második helyen Hevesy György Általános Iskola, harmadik helyen pedig a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola végzett.