A hétvégén megrendezésre került az V. Hatvan Girls Kupa, az esemény a hatvani jégpályán zajlott, a megmérettetésen pedig U25-ben szereplő amatőr női játékosok vettek részt. Vasárnap a Hatvan Girls a KMH csapattal játszott, melynek keretében izgalmas mérkőzést produkáltak a játékosok. Mind a két fél elszántan és kitartóan küzdött a pályán.

Szőke Attila, a Hatvani Gigászok szakosztályvezetője elmondta, a két napos tornán nagyon szoros mérkőzések zajlottak és büszke a hatvani csapatra, hiszen ők végeztek az első helyen. – Nem számítottunk rá, hogy győzni fogunk, ugyanis erős ellenfeleink voltak, azonban ennek köszönhetően színvonalas játékot láthattunk a lányoktól. A játékosaink folyamatosan fejlődnek és egyre jobb eredményeket hoznak – részletezte Szőke Attila, a Hatvani Gigászok szakosztályvezetője.

Orbán Attila, a Hatvani Gigászok szakmai igazgatója kifejtette, rengeteg jégidőt kaptak a játékosok, így kimerítő, ugyanakkor sikeres hétvégén vannak túl. – Aranyéremmel a kezünkben jöttünk le a pályáról és nagyon büszke vagyok a csapatunkra, de még fejlődünk kell. Nagyon sokat edzettünk annak érdekében, hogy a csapat összeforrjon, így ez ma már nem okoz gondot, a jövőben pedig a sportolóink egyéni játékát szeretnénk fejleszteni – mondta a Hatvani Gigászok szakmai igazgatója.

Hozzátette, hogy a Hatvan Girls csapata a múlt hétvégén, Kőszegen is bizonyított egy 4×4-es felállású torán. Az eseményen ezüstöt szerzett a csapat, így a második helyen zárták a tornát.

Néma Erzsébet, a Hatvan Girls  játékosa 2016-ban kezdett el korcsolyázni, 2017-ben pedig már az első szezonját játszotta, azóta a jégkorongsport fontos szerepet tölt be az életében. Tervei között szerepel, hogy humánkineziológusként szeretne foglalkozni a jégkorongozókkal. – Izgalmakkal teli volt az elmúlt két nap. Nagyon korán kellett kelnünk és erős, koncentrált bemelegítéssel kezdtük a napjainkat. Szombaton még szoknunk kellett a helyzetet, azonban vasárnap teljesen átadtuk magunkat a jégnek és a játéknak. Kiemelkedően jó hangulatban teltek a mérkőzések. A KMH-nak rendkívül jó játékosai vannak, de szerencsére sikerült magunkat összeszedni fejben is, így sikerült győzni – részletezte Néma Erzsébet.

Az V. Hatvan Girls Kupán az értékelés és a díjazás sem maradt el. Minden résztvevő csapat kupával távozhatott, mindezek mellett a csapattagok érmet is kaptak. Továbbá a legjobban teljesítő játékosok különdíjban részesültek.

Fotó: Albert Péter