Ismét megnyílt az Art Camp itt Hatvanban. Az egy hetes tábor az alkotásról szól. A napokban a városban vendégeskednek Hollandia, Japán és Beregszász amatőr művészei is.  Kedden a tábor megnyitóját a Városházán tartották, ahol Lestyán Balázs alpolgármester üdvözölte a látogatókat. – Fontos számunkra az Art Camp. A táborban olyan alkotások születnek, amik sajátos módon mutatják be a várost. Minden művész alkotása egyedi, így nagyon látványos és szép munkák készülnek – mondta Lestyán Balázs alpolgármester.

Mátyássy Gábor kifejtette, hogy az Art Camp célja egymás kultúrájának megismerése, illetve az emberi kapcsolatok erősítése és a kulturális értékek bemutatása, átadása. – Minden alkotó hozta a saját stílusát és művészeti jegyeit, de szívesen tanulnak egymástól is. Az egyik célunk Hatvan szépségeinek bemutatása, a magyar kultúra megismertetése. A táborban baráti kapcsolatok alakulnak ki és jó hangulatban készülnek a művek – részletezte Mátyássy Gábor, az Art Camp szervezője.

A több napos program nemcsak a folyamatos alkotásról, hanem a térség megismeréséről, a magyar kultúra gazdagságának bemutatásáról is szólt. A táborhoz idén beregszászi művészek is csatlakoztak, akik főként impresszionista stílusban alkotnak. – Először járok Hatvanban, de Budapesten éltem már pár évet. Nagyon megfogott ez a központi rész, a templom nagyon festői. Leginkább impresszionista stílusban alkotok, és szívesen használom az olajfestéket. Kedvenc témáim a fák és a virágok – mondta Kovács Éva.

A városba érkező művészek Hatvant járva szereztek ihletet, hogy azt képekben jelenítsék meg. Az alkotásokból a jövőben kiállítás nyílik. – Nagyon tetszik Hatvan hangulata. Az itt lévő épületek és a természet nagyon hasonló a mi városunkhoz és ez inspiráló a számomra. Szép helyek vannak városban és jól érezzük magukat – részletezte Sakalosh Anatoliy. A művészek a tábor első napján leginkább a belvárosi templomot örökítették meg, de voltak olyanok is, akiket a városháza inspirált.

Fotó: Albert Péter