Német tulajdonú, multinacionális cég nyitotta meg speciális, tisztatéri mosodáját Hatvanban. A különleges technológiát elsősorban ott használják, ahol a végtermék minőségét a levegőben lebegő részecskék veszélyeztetik. Ilyen területek lehetnek például a gyógyszeripar, vagy az elektronikai ipar.  

Egy nagyberuházás részeként valósult meg a Bardusch Bértextília Kft. mosodája Hatvanban – hangsúlyozta a cég német tulajdonosa az üzem nyitóünnepségén. – 2025-ig hat új telephely megnyitását és üzembe helyezését tervezzük. Az a célunk, hogy egy egész hálózatot építsünk ki a tisztatér mosodákból, amelyek segítségével a határokon túl is szolgáltatni tudunk – mondta Wolfram Rees.

Heves Vármegye a harmadik olyan térség az országban, ahol a legélénkebb a vállalkozói kedv – mutatott rá File Sándor Pál, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. – Ha az értékteremtő képességet nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy ebben a térségben keletkezik a vármegye több, mint 45%-a, ami egy rendkívül fontos és dinamikus szám. De a jövő alapja a fejlődés, ezért rendkívül jó azt látni, amikor ez a fejlődés egy diverzifikációs folyamattal is párosul, azaz létrejön egy olyan beruházás, ami egy új technológiát és ebben a térségben még nem látott működési ágat valósít meg – hangsúlyozta. 

A cégek nem csak adóbevételt jelentenek a város számára – erre már Horváth Richárd polgármester hívta fel a figyelmet hozzátéve, hogy, az ide érkező vállalatok új munkahelyeket hoznak létre a hatvaniaknak és a térségben élőknek is. – A pandémia előtt nagyjából 2000 új munkahely jött létre a városban. Ez óriási szám, és ez a folyamat nem állt meg, hiszen Hatvan iránt a mai napig nagy az érdeklődés. A világjárvány után is újabb és újabb munkahelyek jöttek létre a településen. Ha megnézzük az elmúlt éveket, akkor egy rendkívül dinamikusan fejlődő várost láthatunk, ami megszépült és a hatvaniak jól érzik itt magukat – hangsúlyozta a polgármester.

Az ünnepi beszédek után táncosok szórakoztatták a résztvevőket, majd átvágták a szalagot, ezzel az üzem hivatalosan is megkezdte működését. Mindezek után a szervezők bejárásra várták az érdeklődőket, ahol a speciális tisztítás munkafolyamatait lehetett részletesen megismerni.

Fotó: Albert Péter