A Richter Anna Díj idei év nyertes csapatai, összesen 20 millió forinttámogatást kaptak innovatív projektjeik megvalósítására. A díj egyik győztese a Richter Anna Tanösvény és Mezítlábas Park.

A természet az oktatásért, oktatás a természetben – ez a mottója a díjról elnevezett projektnek. Lőrinciben egy többhektáros erdő közepén álló vadászkastély ad otthont az Egri SZC Március 15.  Szakgimnáziumnak és Szakközépiskolának. E csodás környezet ihlette a mindenre elszánt pedagógus csapatot, hogy létrehozzanak egy tanösvényt és mezítlábas parkot az erdőben. A kreatív, diákok bevonásával működő, közösségformáló oktatási projekt kirándulási lehetőség óvodások és iskolások számára, népszerűsíti az iskolát és öregbíti a település hírnevét. Kocsisné Birkás Edit csillogó szemmel mesélte Kertész Éva zsűritagnak, hogy bár a tanösvény egész nyárra munkát adott a diákoknak és a tanároknak, mely közben remekül összekovácsolódtak, a kezdetektől fogva érezhető volt, hogy a saját, kétkezi munkával létrejött erdei ösvényt mindannyian nagy becsben fogják tartani a jövőben is.

A Richter Gedeon Nyrt. célja, hogy olyan projektek megszületésében vegyen részt, melyek hozzájárulnak a hazai egészségügy és oktatás fejlesztéséhez, az ott dolgozók munkakörülményeinek jobbá tételéhez, össztársadalmi változásokat indítsanak el, mindannyiunk életminőségének javítását is szolgálva, minőségi változást hozva a hétköznapokba.

Fotó: Kocsisné Birkás Edit