Kedd éjszaka nagy szakmai biztosítással érkeztek meg Hatvanba a sportcsarnok főtartói. A rekordméretű, 47 méteres elemekből első körben két darabot szállítottak, ezt követően esténként 1-1 darabot hoznak majd, összesen hét darabot építenek be. A főtartókat az autópályán hozták a városba, majd Hort irányából jöttek végig a főúton. A Radnóti téri körforgalomnál fordultak le Boldog felé, és onnan, a buszpályaudvarral szembeni résznél vitték be az elemeket a munkaterületre.

A kerítést nemrégiben megbontották és egy külön utat nyitottak ide. Erre azért volt szükség, mert még korábban, az építkezés melletti területeket birtokló cég nem adta hozzájárulását annak használatára. Ugyanakkor ez sem hátráltatta a munkát. – Az építkezés jól halad, minden felmerülő nehézséggel megbirkózunk, nem hagyjuk, hogy bármi is akadályozza a beruházás megvalósulását. Ez a sportcsarnok régóta a hatvaniak álma, mindent megteszünk azért, hogy a lehető leghamarabb és legjobb minőségben elkészüljön – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

A tervek szerint októberre már állnia kell az épületnek, jövő év elejére pedig belül is minden teljesen elkészül. Több mint 18500 négyzetméteres területen zajlik az építkezés, a csarnok alapterülete 2400 négyzetméter lesz. A férőhelyek száma 1105 darab, ebből csaknem 100 darab mobil lelátón kap helyet. Az épület háromszintes, raktárakkal, öltözőkkel, büfével, orvosi szobával és irodákkal ellátott.

Fotó: Albert Péter, Vincze Szabó Béla