Korán ébredt ma a Mikulás. A gyermekek legnagyobb örömére már reggel Hatvanba is megérkezett. Elsőként az Albert Schweitzer Kórház gyermekosztályán fekvő kis betegekhez látogatott, ahol már nagyon várták őt. A nagyobbak a megilletődöttség után már bátran énekelték a Hulla pelyhes fehér hó című dalt. A Télapó természetesen nem érkezett üres kézzel, zsákjában mindenféle finomság lapult. A csomagok kiosztásában pedig Horváth Richárd polgármester, Lestyán Balázs és Szinyei András alpolgármesterek segítettek. – A gyermekosztályra érkező Mikulás minden évben mosolyt csal a gyermekek arcára, amit különösen fontosnak tartok, hiszen ez az egyik kulcs a gyógyuláshoz – fogalmazott Horváth Richárd.

A Mikulás a Hajós Alfréd úti bölcsőde növendékeit is meglátogatta. Farkasné Farkas Aranka bölcsődevezető elárulta, hogy már jó pár nappal ezelőtt elkezdték a készülődést, festettek és rajzot is készítettek a különleges vendégnek. A Mohács úti bölcsődében nagy meglepetés érte a gyerekeket, mikor bekopogott hozzájuk a Télapó, a legbátrabbak pedig személyesen vették át ajándékukat tőle. – Minden évben nagy öröm ellátogatni hozzájuk, hiszen ahogy figyeltem őket, igazán megérdemelték az ajándékokat, és külön örülök, hogy a félénkebbek is át merték venni a csomagokat – mondta el a Mikulás.

A Nagyszakállú egész nap várja a gyermekeket a főtéren. Délelőtt az óvodásokat és az iskolásokat ajándékozza meg, délután pedig bárki találkozhat vele a karácsonyi vásárban.