Ma reggel a gyerekek izgatottan és boldogan várták a Mikulás érkezését a Hatvani Varázskapu Óvodában. Az öreg Télapó nem érkezett üres kézzel az intézménybe, az ajándékok kiosztásában pedig Horváth Richárd polgármester és Kondek Zsolt önkormányzati képviselő segédkezett. A gyermekek csillogó szemekkel vették át az ajándékokkal teli mikulás csomagot. – A csomagban van szaloncukor, mogyoró és ropi is. Ezeket nagyon szeretem és örülök nekik – mondta Zsák András.

A Hatvani Százszorszép Óvoda ablakán is bekopogtatott ma délelőtt a Mikulás, akit itt már Lestyán Balázs alpolgármester kísért. Az intézményben már minden dekoráció a karácsonyi hangulatot idézte, a gyerekek pedig már régóta várták ezt a napot. A kicsik itt is ünnepi műsorral készültek az ősszakállúnak. Az előadások után a Télapó kiosztotta a jól megérdemelt csomagokat, amikben pont olyan finomságok voltak, amit a kicsik szeretnek. Voltak, akik bátran mentek a Mikulás elé, de a legtöbben inkább félénken közelítették meg a híres piros ruhást.

A közös csoportképek elkészítésénél azonban mindenki sokkal magabiztosabb volt, az óvodások együtt állták körbe a Mikulást, hogy megörökítsék őket egy fotón. A nagyszakállú pedig minden gyermeknek megígérte: ha jól fognak viselkedni, akkor jövőre is eljön hozzájuk és ismét meglepetéseket fog hozni nekik.

A Napsugár oviban folytatta útját a Télapó, itt Szinyei András alpolgármester volt a segítségére az ajándékok kiosztásában. A csöppségek arcán felragyogott a mosoly, amikor belépett a nagyszakállú az ajtón. A gyerekek versei után mindenkinek személyesen adta át az ajándékot.

Őszi Nóra, Debreceni Viktória és Sápi Marcell azt mondták, nagyon várták már a Mikulást, aki sokat mesélt nekik arról, hogy milyen messziről érkezett hozzájuk, és nagyon elfáradt.

A Télapó szerdán nagyon sok jó gyerekhez látogatott el és köszönetét fejezte ki a sok a szeretetért, amit ma tőlük kapott. – Azt üzenem a gyerekeknek, hogy takarítsák meg a kis csizmájukat és reggel megtalálhatják majd benne az ajándékaikat – mondta a Mikulás.

A Mikulás holnap tovább folytatja útját a hatvani óvodákban, bölcsődékben és iskolákban.

Fotó:  Albert Péter,  Rozgonyi Dezső