A Hatvani Gigászok jégkorongcsapatának története egy igazi sikersztori, ugyanis a 2013-as indulás óta minden szempontból folyamatos a fejlődés az egyesületnél. Talán ki lehet azt jelenteni, hogy pár éve még senki sem gondolta a városban azt, hogy Hatvan a hazai jégkorongsport egyik meghatározó pontja lesz. Itt ugyanis mára egy komoly utánpótlásnevelés valósult meg, csaknem 180 gyerek edz az egyesületnél rendszeresen, s rajtuk kívül a lelkes amatőrök száma is jelentősnek mondható. Ma, a Hatvani Gigászok neve egyre inkább ismert, sőt elismert a jégkorongsportban. A versenyigazolással rendelkező fiúk az U16-os korosztályig alkotnak gárdákat, míg a lányoknál az U25-ös a legmagasabb szinten jegyzett együttes.

A Hatvan TV legutóbbi Élesztő! című magazinműsorában a Hatvani Gigászok szakmai stábja mutatkozik be, de megszólalnak gyerekek is, akik évek óta lelkes tagjai a csapatnak. A műsorban Szőke Attila, a Hatvani Gigászok ügyvezető igazgatója eleveníti fel a néhány éves múltat, melyből kiderül, hogy a fejlődés és a siker titka elsősorban a gyerekek és a sport iránt érzett szeretet és tisztelet.

A Gigászok közössége erős alapokon áll, a szülők, az edzők és a gyerekek együtt küzdenek a sikerekért. S a csapat nagysága talán épp ebben rejlik: itt mindenki szenvedéllyel szereti a jégkorongsportot és igyekszik kihozni magából a legjobbat azért, hogy aztán saját maguknak, egymásnak, a csapatnak és a városnak is örömet okozzanak.

ÉLESZTŐ! 32 – Hatvani Gigászok, a jég urai – YouTube