Testületi ülést tartottak csütörtökön a képviselők, ahol több napirendről is szavaztak. Döntöttek arról is, hogy fejlesztik a Kossuth téri wifi hálózatot, melyet egy tizenötezer eurós pályázat segítségével valósítanának meg. Emellett módosítják az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról szóló rendeletet, enyhítenek a feltételeken, valamint emelik a támogatás összegét is. Legfeljebb 1.000.000 Ft kamatmentes visszatérítendő és 500.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. – Több új támogatási formát vezettünk be, ezek közül az első lakáshoz jutók támogatása egy kiemelt terület. Nagy rá az érdeklődés, éppen emiatt igyekszünk úgy alakítani, hogy minél jobban kielégítse az igényeket. Most az igénybevételhez szükséges jövedelemhatáron módosítottunk, hogy minél többen tudjanak hozzájutni – tájékoztatott Horváth Richárd polgármester.

A sportcsarnok vezetőségével kapcsolatban is döntést hoztak. Egy korábbi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság nevét megváltoztatták Hatvani Sportcsarnok Üzemeltető Kft-re, és új ügyvezetőt választanak az élére, mely tisztséget mostantól Krémer Dániel fog betölteni.

Addig míg a kézisek nem edzhetnek a sportcsarnokban, továbbra is a Kodály Zoltán általános iskola tornatermében játszanak. Ennek felújítására is fordít a képviselő-testület, hiszen az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Tornaterem Felújítási Programra, hogy a tornateremben korszerűsíthessék az öltözőket, a berendezést, az elektromos hálózatot, valamint hogy új lelátót építhessenek. A képviselők döntöttek a pályázat megvalósításához szükséges többletforrások biztosításáról.

Az uszodában is több fejlesztést valósítanak meg, mind az épületen, mind pedig az oktatás terén. Így az önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan biztosítja az úszásoktatás költségeit az önkormányzati fenntartású óvodák, és januártól a Hatvani Tankerületi Központ által fenntartott általános iskolák számára. Emellett az újhatvani intézmények esetében az útiköltség finanszírozását is vállalja. Az uszodát pedig öt új rajtkővel és pályaelválasztó kötéllel fejlesztenék, emellett a világítást is korszerűsítenék.

 

Kezdőkép: archív