Összesen 19 projektből választhatják ki a számukra legszimpatikusabbakat a hatvaniak a Közösségi Költségvetés 2022-ben. Az önkormányzat a tavalyi kezdeményezést megtartva idén is elkülönített 100 millió forintot, amelynek felhasználásáról a lakosság dönthet. A szavazás papír alapon és online felületen is zajlik, előbbihez mindenki megkapta a postaládájába a lapot, akinek többre van szüksége, igényelheti a hivatalban.

A tételek között szerepel közösségi tér kialakítása, ivókutak telepítése, nyilvános illemhely és vízi csúszda is. Vannak olyan projektek, amiket egy-egy közösség magáénak érez és konkrét kampányt építettek fel rá, ilyen az iskolákhoz tervezett fedett kerékpártárolók ügye, ahol a szülőket is mozgósítják a szavazásra az intézmények – részletezte Jagodics Milán kabinetfőnök. Elmondta: az eltelt egy hét alatt, több mint 600-an töltötték ki a szavazólapot, a többség online felületen.

Szavazni május 15-ig lehet a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon, vagy a levélben található szavazólapon, amelyet kitöltve a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálata mellett elhelyezett urnába dobhatnak be. Postai úton is visszaküldhetik a hatvaniak a szavazólapot az önkormányzatnak, a 3000 Hatvan, Kossuth tér 2. címre.