A víz világnapja alkalmából az ország számos pontján programokkal várták az érdeklődőket. A Markovits Kálmán Uszoda is egész napos rendezvénnyel készült. Idén is nagy volt az érdeklődés a városi úszóverseny iránt, több százan jelentkeztek az eseményre. A fiatalok különböző korcsoportokban és távokban mérték össze tudásukat.

– A délelőtt folyamán az általános iskolások szálltak versenybe. Itt 1-4. osztályig 25 métert, 5-8. osztályig 50 métert kellett leúszniuk a versenyzőknek. Délután pedig a középiskolások és a felnőttek csaptak össze a medencében – mondta el Tarsoly Imre, testnevelő tanár. A versenyzők mell-, hát-, pillangó- és gyorsúszásban indulhattak, a korcsoportokat pedig külön-külön értékelték. Bolla Peggi lett a legeredményesebb csoportjában. A lány már évek óta űzi ezt a sportot, így különösen örül annak, hogy ilyen szép helyezéseket ért el.

uszoverseny_13

– Több hobbit is kipróbáltam már, de eddig az úszás volt, ami igazán közel került a szívemhez. Szuper csapattal edzünk, így alig várom, hogy vízben legyek – mesélte Kovács Petra Fanni, aki elsőként úszott be a célba 50 méteren. Hozzátette: a győzelmét nagyban segítette barátai biztatása is.

 

A nap folyamán egészségsarok is várta az érdeklődőket, ahol különböző kérdések megválaszolása után ajándékokkal térhettek haza.