A hétvégén tartották Gyöngyösön a Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnokban az Országos Gyermekbajnokság fiú U12 Borsod, Heves és Nógrád megyei csapatainak fordulóját, ahol az FC Hatvan kézilabda csapatának 2010 és 2011-ben született játékosai az Ózddal, majd az Egerrrel játszottak. A csapatban több játékos is szerepelt, akiknek ez volt az első „éles” megmérettetése, ennek ellenére a csapat szép összjátékot mutatva felvette a versenyt az ellenfeleivel.

 

Ózdi KC  – FC Hatvan Kézilabda 17 – 14 (6-9)

Az első mérkőzésen „bekezdtek” a fiúk és lerohanták az ózdi csapatot, aminek az eredménye félidőre egy 3 gólos előny lett, de a megilletődöttség a második félidő elején már több hibát okozott és ezt az Ózd kihasználva szoros mérkőzésen győzni tudott.

 

FC Hatvan Kézilabda – SBS Eger 22-8 (12-1)

A következő mérkőzésen – kis pihenő után – az Eger csapata volt az ellenfél. Itt már sokkal magabiztosabban játszottak a fiúk és kevesebb hibával végig magabiztosan tartva az előnyüket hozták a meccset. Szarvas Ádám a csapat edzője így látta: Én nem számítottam a csapattól ilyen szintű játékra, ugyanis több, mint 10 hónapja játszottunk utoljára mérkőzést, ennek ellenére könnyedén felvettük az ellenfelek ritmusát, merem állítani, hogy szebben is játszottunk náluk! Le a kalappal a srácok előtt!

 

Fiú Serdülő III. osztály-C

FC Hatvan Kézilabda  – Vecsés SE  49-30 (20-10)

A vasárnap délután sem maradt mérkőzés nélkül, hiszen a fiú serdülő csapat is pályára lépett, akik a Vecsés SE csapatát fogadták a Kodály Zoltán Általános Iskola Sportcsarnokában. A vendégek a kézilabda szövetség szigorított covid szabályai miatt létszámhiányosan érkeztek, ennek ellenére becsületükre legyen mondva, mindvégig borsot törtek a hazai csapat orra alá és nem engedték el a mérkőzést. A félidő végére már lehetett látni, hogy a vendégek érdemben nem tudják felvenni a verseny az FC Hatvan serdülő csapatával és a mérkőzés 19 gólos különbséggel zárult.

 

Sok pihenő nem volt ezután, hiszen kedden délután már a Gyáli BKSE vendégeként léptek pályára a serdülő fiúk. A vendéglátók „hosszabb kispadja” –  a több játékos – , most nehezebb feladat elé állította a hatvani csapatot.

 

Gyáli BKSE – FC Hatvan Kézilabda 49-25 (18-12)

Pintér Zoltán a csapat edzője így értékelt: – Hosszú idő után végre újra tétmeccset játszhattunk. A sok kihagyás láthatóan sok nyomot hagyott a fiúkon, valamint hozzá kell tenni, hogy szinte új felállásban léptünk pályára. Sok hibát követtünk el mind védekezésben, mind támadásban, de így legalább már tudjuk mik azok a területek, amikre jobban kell figyelnünk az edzéseken. Összességében elégedett vagyok a fiúk teljesítményével eredménytől függetlenül, mert az általam kért dolgokat megpróbálták maradéktalanul teljesíteni.

Szöveg és kép: FC Hatvan Kézilabda