Az Északi-középhegység térségében lévő intenzív zivatarok fokozatosan észak felé haladnak, az ismétlődő cellákból felhőszakadás kísérheti őket, és jégeső, viharos kifutószél (60-90 kilométer/órás) is előfordulhat. Nyugat felől kiterjedtebb csapadék halad kelet felé, a reggeli órákban beágyazott zivatarokkal, helyenként pedig intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez felhőszakadás társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzést adott Heves és Nógrád megyékre, arra kell készülni, hogy rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet, ezért ezekre a területekre másodfokú riasztást adtak ki.

Emellett az ország többi részére – öt nyugati megye: Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy kivételével – elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt.

A katasztrófavédelem pedig azt kéri, hogy mindenki kövesse nyomon a riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi linken elérhető, folyamatosan frissülő térképen: https://m.met.hu/riasztas