Emléktornát szerveztek az FC Hatvan munkatársai a tragikus hirtelenséggel elhunyt Márkus Tamás utánpótlásedző tiszteletére. Az eseményen olyan sportolók vettek részt, akik ismerték, és szerették a trénert. Volt kollégák, és tanítványok rúgták együtt a bőrt. Összesen öt csapat mérkőzött meg egymással.

Az FC Hatvan színeiben Ofella Zoltán is pályára lépett, a klub elnöke így értékelte a játékot. – Nagyon jól kezdtem, mert amikor beszálltam, az első lépesem után ütköztem és hanyatt estem. Óriási a lendület. Tiszta szívvel küzd mindenki. Ennek csak jó lehet a vége. Nem hiszem, hogy verekedni fogunk – mondta. Ofella Zoltán elmondta, Márkus Tamás élete a futball volt. Az edző reggeltől, késő délutánig azon dolgozott, hogy az ifjúságot megtanítsa focizni. Az FC Hatvan elnöke így emlékezett a trénerre. – Érezte azt, hogy neki az a küldetése ezen a földön, hogy az ifjúságot nevelje. Az volt a célja, hogy a gyerekkel megszerettesse a futballt. Így élt nap, mint nap. A hivatástudat, az odaadás, és a szeretetet, amit sugárzott a gyerekek felé, mindenkinek példa kell, hogy legyen. Ennek állítunk most emléket – részletezte.   

A játékosok 20 percesek mérkőzéseken csaptak össze egymással. A verseny végén a sportolók felsorakoztak az eredményhirdetéshez. Az értékelések között Karakter-díjakat is kiosztottak. Az emléktorna legjobb játékosa Szilágyi Norbert lett, a GYAK színeiben, a legjobb kapus Nagy Gábor, az FC Hatvan csapatából, a gólkirály címet pedig Vincze Adrián vitte el, aki szintén az FC Hatvant képviselte. A mérkőzéseket a Gyöngyösi AK focistái nyerték meg. A csapat kapitánya Márkus Tamás testvére volt. Márkus Balázs köszönetét fejezte ki a sportolóknak az összefogásáért. A játékról pedig így vélekedett. – Sportszerű volt. Nem volt semmi durvaság, és így sikerült. Mi nyertünk – mondta.

Az FC Hatvan emlékhelyet hozott létre, amivel Márkus Tamás utánpótlásedző munkássága előtt tisztelegnek.  

Az I. Márkus Tamás Hej-Hej emléktorna Karakter-díjasai:


FC Hatvan: Kollár Péter
FC Hatvan II.: Schwarcz Zoltán
GYAK: Kis Milán
Gyöngyöshalász: Kléber László
Gyöngyöspata: Fodor Richárd

A végeredmény:

5. FC Hatvan
4. Gyöngyöspata
3. Gyöngyöshalász
2. FC Hatvan II.
1. GYAK