Nagy volt az érdeklődés csütörtök este a Nagy Endre Rendezvényteremnél. Hagyomány már Hatvanban, hogy március 8-án a városvezetés közös ünneplésre invitálja a településen élő hölgyeket nőnap alkalmából. Az eseményen Horváth Richárd polgármester köszöntőjében arra kérte a jelenlévőket, hogy idézzék fel milyen volt először moziba menni egy fiúval, hogy milyen volt amikor életük szerelme megkérte a kezüket és milyen emlékeket őriznek fiatalabb korukból. Mint fogalmazott: a hölgyek az élet minden területén megállják a helyüket, igazi családösszetartó erejük van. Támogatják, segítik és ha kell, visszafogják azt az embert, aki számukra igazán sokat jelent.

A városvezetőt Beliczai Balázs váltotta a színpadon, aki humoros történetekkel szórakoztatta a megjelenteket. Előadásában elmondta, szívesen lép fel női hallgatóság előtt, és azt is megjegyezte, hogy milyen kellemes és kellemetlen helyzeteket okozhat ha felismerik őt az utcán. Emellett családi történeteivel és zenés betétekkel is szórakoztatta a nagyérdeműt. Beliczai Balázs saját bőrén is tapasztalja, mennyi mindent kell elvégeznie egy nőnek. Családja nemrégiben egy kisfiúval gyarapodott, felesége pedig utolsó éves az orvosi egyetemen, ezért amikor csak teheti besegít a házimunkába. – Most már pontosan tudom, hogy a hétköznapi teendők mennyire kimerítők – árulta el a humorista.

A könnyed dallamokról Bereczki Zoltán énekes gondoskodott az este folyamán. Repertoárjában olyan klasszikusok is felcsendültek, mint például a Csókkirály vagy a Vidéki sanzon. A 2013-as Sztárban Sztár győztese több olyan dalt is elénekelt, amivel a szórakoztató műsorban is sikert aratott. Ezeket a hatvani közönség is vastapssal jutalmazta. Az énekes szerint a nőnap a tavasz és az újjáéledés kezdete is egyben. – Számomra a nők jelentik a mindent. A szerelmet, a törődést, az életet, az anyát, a lányt és a párt – fogalmazott.

Idén is népszerű volt a műsor. Lévai Tiborné minden évben részt vesz a városi nőnapon, úgy véli, ezek a produkciók  magával ragadóak, szórakoztatóak, megéri megnézni őket évről évre. – A barátnőmmel érkeztem, főként Beliczai Balázs miatt jöttünk. Többször láttuk már a tévében és óriási öröm, hogy most élőben is meghallgathattuk – mondta Kiss Bianka.

Az est végén minden hölgy kapott egy szál virágot Horváth Richárd polgármestertől és a képviselőktől. Ezzel az eseménnyel elkezdődött Hatvanban a Tavaszi Fesztivál.

Fotó: Albert Péter