Átadták a nyilvános illemhelyet a Bezerédi utcában. Bárki használhatja, egyszerű a működése, csak be kell dobni egy százforintos érmét és nyílik is az ajtó. Bent rendezett körülmények várják a használókat, van fűtés és kézszárító is. Az illemhely rozsdamentes acél csészével lett ellátva, valamint biztonsági kamerarendszerrel lett felszerelve. A mosdót mozgáskorlátozottak is használhatják

A beruházás a közösségi költségvetés részeként valósult meg, miután tavaly tavasszal a hatvaniak dönthettek 100 millió forint felhasználásáról. – Ez a beruházás több mint 23 millió forintból jött létre, kialakításában pedig megegyezik a Bástya utcán lévővel, így már 3 nyilvános illemhely van a városban. A közösségi költségvetés újra elindult, már bekértük a projektötleteket és folyamatban van azok kiértékelése is, terveink szerint márciusban szavazhatnak ezekről a hatvaniak – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Hozzátette: a közösségi költségvetés fontos szerepet tölt be a város életében, ugyanis ennek segítségével a város lakói közvetlenül szólhatnak bele, hogy mi történjen a városban, ők dönthetik el, milyen fejlesztések legyenek.

A megszavazott tételek közül már több projekt is teljesen megvalósult, például elkészült az okospad a Meszlényi híd alatt, az újhatvani tó partján. Továbbá már egy okoszebrán kelhetnek át a hatvaniak az Iskola utcában. A gyalogátkelőhely lényege, hogy megvédje a gyalogosokat, és láthatóvá tegye őket az autósok előtt. Mindezek mellett este is jól használhatóvá vált a Zagyva-ligetben található fitneszpark, ugyanis elkészült a kivilágítása, valamint megtörtént a kerékpártárolók kiépítése is.

Fotó: Albert Péter