Egy százforintos érmével működik az az új nyilvános illemhely, amit a Bástya utca sarkára telepítettek nemrégiben. A WC elkészült, már bárki használhatja, egyszerű a működése, csak be kell dobni a pénzt és nyílik is az ajtó. Bent rendezett körülmények várják a használókat, van fűtés, szappan és kézszárító is.

Az illemhelyet úgy tervezték, hogy szükség esetén minél többen tudják használni, a közelben van kondipark, játszótér és nagy parkoló is. A belvároshoz közel van, de a település más részeiről is könnyen elérhető.

A beruházás a közösségi költségvetés keretein belül valósult meg, mikor tavaly tavasszal a hatvaniak dönthettek 100 millió forint felhasználásáról. Az itt megszavazott tételek közül már szinte mind teljesen megvalósult, az út- és járdafelújítások folyamatosak, a kerékpársávot kiépítették, a vadasparkba tervezett fejlesztést elvégezték, és a takarítógép is hamarosan megérkezik.

Azért nagyon fontos a közösségi költségvetés, mert itt a hatvaniak közvetlenül szólhatnak bele, hogy mi történjen a városban, ők döntik el, milyen fejlesztések legyenek. Ezek menték alakítjuk a várost. A 2022-es közösségi költségvetésre is nagyon sok ötletet kaptunk a hatvaniaktól, ezek elbírálása zajlik, hamarosan ismét a hatvaniak mondják meg, mi valósuljon meg – tájékoztatott Horváth Richárd polgármester.

A mosdót mozgáskorlátozottak is használhatják. Jelenleg két nyilvános illemhely van a városban, az egyik a könyvtár mellett, most elkészült a Bástya utcánál, a jövőben pedig Újhatvanban is szeretnének egyet kialakítani.