A rossz idő ellenére folyamatosan standolnak a Hatvani Városvédő Egyesület tagjai, hogy ezeken a pontokon is kitölthesse bárki a Hatvani Konzultációs ívet. Legutóbb az újhatvani templomnál várták a lakosokat, ahol Garai Csilla azt mondta: jónak tartja ezt a kezdeményezést. – Örülök, hogy megkérdezik az emberek véleményét, úgy gondolom Hatvanért ennyit megtehetek, hogy válaszolok a kérdésekre – mondta.

A kitöltött konzultációs íveket a Hatvani Városvédő Egyesület tagjai és aktivistái gyűjtik össze a lakosoktól. Az eddig visszaérkezett dokumentumok, valamint az online beérkező ívek összesítése alapján már több mint ezren mondták el véleményüket a települést érintő legfontosabb ügyekről. Horváth Richárd polgármester, aki a Hatvani Városvédő Egyesület elnöke is, azt mondta, elengedhetetlennek tartják, hogy folyamatosan egyeztessenek a lakosokkal. A konzultációban most arra keresik a választ, hogy a hatvaniak egyetértenek-e azokkal az irányokkal, amelyeket a válságban is fontosnak tartott megőrizni a városvezetés. – Mi, hatvaniak együtt döntünk a város dolgairól, és most megkérdeztük a lakosokat, szerintük hogyan teljesít a városvezetés ebben a rendkívül nehéz helyzetben, és ilyen módon is elmondhatják milyen ötleteik vannak irányunkba. Azért is fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket a második Hatvani Konzultációban, mert ennek eredményeit beépíti majd a városvezetés a programjába– hangsúlyozta a polgármester.

A konzultációs ívek összegyűjtését a következő napokban folytatja a Hatvani Városvédő Egyesület, de továbbra is részt lehet venni online is a párbeszédben a www.hatvanikonzultacio.hu oldalon keresztül, május 28-ig.

Fotó: Albert Péter