Azoknak a hatvani háztartásoknak nyújt segítséget az önkormányzat, ahol a rezsi kifizetése komoly problémát jelent. A lakásrezsi-támogatást tavaly november elsejétől igényelhetik a hatvani lakosok – erre hívta fel a figyelmet Katonáné Fülöp Gabriella, a hatvani önkormányzat Hatósági Irodájának vezetője. – Ezt a támogatási formát a lakásrendeltetésű ingatlanok áram, illetve fűtési költségeinek csökkentésére fordíthatják a kérelmezők. A támogatás mértéke 2000 forint havonta, amelyet névre szólóan, a közszolgáltatónál vezetett számlára utalunk. Ebben az esetben 12 hónapon át, havi rendszerességgel történik az utalás – részletezte. Katonáné Fülöp Gabriella azt is elmondta, hogy azokban a háztartásokban, ahol nincs vezetékes gázszolgáltatás, ott a fűtőanyag vásárlásához egy egyszeri összeg igényelhető.

A támogatásra folyamatosan lehet jelentkezni. Eddig 124 kérelem érkezett a hivatalhoz. – A kérelmekben mindenki a közszolgáltatóhoz történő utalást jelölte meg. A jogosultak 80 %-a a gázszámláinak a csökkentésére fordítja a támogatást. Számításaink szerin az év végéig 4,5-5 millió forint kerül kifizetésre ebből a támogatási keretből a lakosok részére – mondta az irodavezető.

 

A támogatás továbbra is igényelhető. A kérelemhez szükséges adatlap a következő linken letölthető: lakasrezsihez_telepulesi_tamogatas-2-1.pdf (hatvan.hu), vagy a hivatal ügyfélszolgálatán is kérhető. A nyomtatványokhoz csatolni kell a jövedelemigazolást, valamint a fogyasztási helyre szóló, közüzemi szolgáltató által kiállított, 90 napnál nem régebbi számlát. Ha pedig egyéb fűtőanyagot használ a kérelmező, akkor a fűtéshez használt anyag vásárlásáról szóló, aktuális számlát is csatolni kell.