Aki azt szeretné, hogy gyermeke idén szeptembertől bölcsődébe járjon, már jelentkezhet az intézményekbe. Mindezt elősegítve március 28-án nyílt napot is tartanak, ahol a szülők és a gyermekek megismerkedhetnek az ottani élettel, a hétköznapok menetével és a dolgozókkal. Farkasné Farkas Aranka, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Bölcsődéinek vezetője elmondta: mindenkinek érdemes elmenni ezen a napon hozzájuk, mert helyben – a látottak és a tapasztaltak alapján – sok kérdés merülhet fel, amire azonnal választ is kaphatnak. Ugyanakkor a gyermekek már itt elkezdhetik a barátkozást egymással és a környezettel.
Jelentkezni május végéig lehet egy űrlap segítségével, majd az intézmény visszajelzését követően be kell nyújtani a szükséges dokumentumokat, mint például lakcímkártya, TAJ kártya, munkáltatói igazolás, vagy egy nyilatkozat a munkáltatótól, hogy a szülő hamarosan munkába áll. Júniusban elbírálják a kérelmeket és akkor értesítik is a családokat.

Az intézményekbe 20 hetes kortól 3 éves korig veszik fel a gyermekeket, illetve a Hajós Alfréd úton sajátos nevelési igényű gyermekeket is ellátnak, náluk 5 év a korhatár. Nyitva pedig 6 órától 17 óráig vannak. A beszoktatásnak is megvan a pontos menetrendje, egy jól bevált módszert alkalmaznak. A két héten át tartó folyamat lényege, hogy a gyermek egyre több időt tölt bent, a szülő pedig egyre kevesebbet.

Leszögezte, hogy ha a szülőnek vissza kell mennie dolgozni, vagy bármi más miatt nem tud vigyázni a gyermekre, akkor egy pillanatig sem kell aggódnia  miatta. A bölcsőde az a hely, ahová biztonságba beadhatja, mivel olyan szakképzett emberek vigyáznak rá, akik a legjobb ellátást biztosítják számára. Nagy hangsúlyt fektetnek a csoportok összeállítására is.

Farkasné Farkas Aranka kiemelte, saját konyhával rendelkeznek, így mindig az életkornak megfelelő ételeket készítik el a gyermekek számára. Mindenki a számára legideálisabb időpontban kapja meg azt.

A Hajós Alfréd úti intézmény idén lesz 40 éves, a jubileum alkalmából pedig április 3-án több programmal készülnek: 9 órától a Grassalkovich Művelődési Házban játszóházat tartanak, 11 órakor babaszínház lesz, a délután pedig a szakembereknek és a szülőknek szól majd.