Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az önkormányzati képviselők házhoz viszik a kedvezményes árú burgonyát, almát és hagymát azoknak, akik személyesen nem tudnak érte menni a terményért. Ez a lehetőség elsősorban az idősekre, a betegekre vagy a mozgásukban korlátozott lakosokra vonatkozik, ezekhez a személyekhez már tegnap óta megkezdték az áruk kihordását az önkormányzati képviselők. – A célunk, hogy minden olyan lakoshoz eljuttassuk a kedvezményes burgonyát, almát és hagymát, ahol azt személyesen nem tudják átvenni. A terményeket a jövő hét folyamán folyamatosan osztják még a képviselők, azok tehát akik szombatig nem kapják meg az árukat, csütörtökig mindenképp számíthatnak rá – közölte Lestyán Balázs alpolgármester.

A kedvezményes vásárt egyébként holnap tartják a városban, ahol személyenként mindösszesen 500 Ft-ért 15 kg burgonyát, 10 kg almát és 3 kg hagymát kapnak az arra jogosultak. Az óhatvaniak a Hatvani 5. Számú Általános Iskolában, míg az Újhatvaniak a Széchenyi István Római Katolikus Középiskolában vásárolhatják meg kedvező árú terményeket.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy azok, akik elmennek a terményekért, a lakcímkártyát, személyi igazolványt és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által az ellátásra vonatkozó, 2019 januárjában kiküldött eredeti értesítőt vigyék magukkal.

Fotó: Albert Péter