Már javában épül a Hatvany Lajos Múzeum következő kiállítása, ami a diplomácia és protokoll témájára koncentrálódik. Az üvegvitrinekbe már kikerültek a különleges meisseni porcelánok, amelyeket a protokolláris étkezésekkor használtak, de  kiállították az államfők találkozásakor használt bútorokat is, s lassan helyükre kerülnek a sporteseményeken átadott kitüntetések és a katonai élethez járó rendjelek is.

– A kiállítás tematikusan mutatja be az állami, a diplomáciai, az egyházi, a katonai, a sport és Budapest Főváros Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal protokollját. A tárlat már most sok különlegességgel és szépséggel kecsegtet, a bemutató azok számára is számos érdekességgel szolgál majd, akik eddig keveset tudtak a protokoll világáról. A kiállítási tárgyak mindegyike egy-egy kort, hangulatot vagy történelmi személyt és eseményt idéz fel. A több termen át tartó tárlat informatívnak és részletgazdagnak ígérkezik a látogatók számára – közölte Kökény Ferenc, a múzeum igazgatója.

A kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének közös szervezésében jön létre. A szervezők célja az, hogy bemutassák a diplomácia és protokoll szakterületeit, ugyanis ez idáig, ilyen tematikájú tárlatot még nem rendeztek Magyarországon.

A kiállítás várhatóan június 20-a után nyílik meg a nagyközönség előtt.