Február 15-ig jelentkezhetnek azok a dákok, akik szeptemberben felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni. Az ősszel induló képzések felvételi tájékoztatója előző év decemberétől elérhető, amiből a végzősök minden fontos információt megtudhatnak a felsőoktatási intézményekben zajló oktatásról. A KÖZGÉ tanulóinak, Balázs Lilinek és Jeszenszki Kornéliának már körvonalazódott, hogy mivel szeretnének foglalkozni a későbbiekben, ezért pontosan tudják, hogy hol akarnak továbbtanulni. Balázs Lilit régóta foglalkoztatja a turizmus, ezért ő a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus-vendéglátás szakán tervezi a tanulmányait. Jeszenszki Kornélia is elhivatott, gyermekkora óta érdekeli a jog, így nem volt kérdés, hogy a Debreceni Egyetem Igazságügyi igazgatás szakát jelöli meg.

A Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban lehetőség van a 12. évfolyam elvégzése után is az iskola berkein belül tanulni. Az ötödév sikeres teljesítése pedig plusz pontokat jelenthet a felvételi eljárás során. – Elsősorban a programozó informatikus népszerű a tanulók körében, de közgazdasági irányban is sokan érdeklődnek – emelte ki Fehér Józsefné, az intézmény igazgatója.

A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők idén is három helyet jelölhetnek meg ingyenesen és legfeljebb hat helyre jelentkezhetnek. Az előző évekhez hasonlóan most is elektronikus úton adhatják le jelentkezésüket február 15-én éjfélig. A felvételi eljárással kapcsolatos információk a www.felvi.hu oldalon találhatóak.