Nemsokára elindul az E-Menza Hatvanban. Ennek segítségével egyszerűbb és átláthatóbb lesz a hatvani közétkeztetési rendszer. Bevezetéséről még augusztusban döntött a képviselő-testület, azóta tart az átalakítás előkészítése. Az új menzakártya rendszer lényege, hogy a szülők egy internetes felületen intézhetik gyermekük számára az étkezések megrendelését és lemondását, megnézhetik az étlapot, a korábbi rendeléseket és számlákat is – tájékoztatott Kovács Éva, jegyző. Hozzátette, ennek köszönhetően a szülők, az iskolák és az étkezési szolgáltatók is naprakészek lehetnek az egyes tanulók étkezésével kapcsolatban. Emlékeztetett, az E-Menza megállapodásokat november 23-ig kellett megkötni, a szükséges dokumentumokat a diákokkal küldték haza az iskolák. Ezeket kitöltve a polgármesteri hivatal gazdálkodási irodájában kellett leadni. Mint mondta, a rendszerbe a kapott kóddal és menzakártyával a szülők még a mai napon tudnak regisztrálni – Az aláírt megállapodások leadásakor a szülők megkapták a tanulók egyedi azonosító kódját és a menzakártyákat. A rendszerbe a szülőknek előzetes regisztráció szükséges, amelyet november 30-ig, vagyis a mai napig kell megtenniük a hatvan.e-menza.hu oldalon. Ezen a felületen lehet majd elvégezni a teljes ügyintézést, a januári étkezést december 4-e és 18-a között kell megrendelni. Ennek díját pedig legkésőbb január 10-ig kell rendezni – mondta.

Az E-menza automatikusan figyelmeztetéseket küld az elfelejtett rendelésekről, befizetésekről a szülőknek, de sokféle konfigurálható eszköz áll az ügyintéző rendelkezésére az egészen enyhétől a szigorú beavatkozásig. Kovács Éva hangsúlyozta, hogy fontos változás lesz az E-Menzában az, hogy a szülőknek előre kell fizetniük majd az étkezési térítési díjakat. Ha hiányzás van, akkor ezekre a napokre az étkezési térítési díjak a következő hónapban automatikusan jóváírásra kerülnek majd. Lemondani az elektronikus felületen lehet lemondani az étkezést, ha bármilyen oknál fogva később mondja le a szülő, és az étel elkészítésre és kiszállításra kerül az iskolába, akkor természetesen lehetősége van ezt ételhordóban az iskolából elvinni – részletezte.

A jegyző elmondta azt is, hogy januári étkezést azok tudnak rendelni az általános és középiskolákban, akiknek nincs 30 napot meghaladó térítésidíj-tartozásuk. Hangsúlyozta, azok a szülők, akiknek problémája merül fel a rendszerbe történő bejelentkezéskor, a rendelések ügyintézése során, vagy elmulasztották a regisztrációt, jelezhetik az illetékes iskolatitkárnál vagy a polgármesteri hivatal 06306579976-os telefonszámán.

Kezdőkép: archív