Nagyon sokan gyűltek össze vasárnap délután a Grassalkovich-kastély dísztermében, ugyanis az ünnep közeledtével, a várakozás hangulatát erősítve tartottak hangversenyt. A Pro Urbe-díjas Polifónia Vegyeskar volt a házigazda, de az eseményen közreműködött még a Cantare Kóruscsalád, valamint a Semmelweis Kamarazenekar is.

A fellépés után a Kossuth téren Kocsik Mónika köszöntötte a megjelenteket. Az evangélikus lelkész arról beszélt, hogy manapság nagyon nagy jelentőséget tulajdonítunk a tárgyaknak. Legyen szó a karácsonyi ajándékozásról vagy a hétköznapokról, túlértékelünk olyan eszközöket, amik valójában nem sokat jelentenek. Hiába az új autó vagy egy számítógép, megunjuk őket. Ahogy mondta: ami valójában számít az életünkben, azok az élmények és az emberek, akikkel átéljük azokat.  Ezt követően Kocsik Mónika meggyújtotta a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját, ezzel jelezve: már csak alig több mint egy hét van karácsonyig.

Advent negyedik vasárnapján a Szent Adalbert Templomban a Kocsis Albert Zeneiskola művésztanárai adnak koncertet. A Kossuth téren pedig Farkas László plébános gyújtja meg a negyedik gyertyát.

Fotó: Albert Péter