Bemutatta a Makita cég az akkumulátoros faipari gépeit a Hatvani Szolgáltató Intézménynek hétfő reggel a Kossuth téren. A város kéthetes tesztelésre kapta a felajánlott gépeket, melyeket a karácsonyi vásár előkészületeihez használnak majd. Horváth Péter műszaki tanácsadó közölte: a Makita cég,  illetve a fogyasztói piac a 18V és 36V-os akkumulátoros gépeket preferálja jelenleg. A városnak adott tesztgépek referenciát is jelentenek a gyárnak – fogalmazott.

A láncfűrészek, magassági ágvágók, a körfűrészek jó szolgálatot tesznek a pavilonok megépítésében, illetve a 12 méteres fenyőfa megmetszésében is. Czakó Norbert, a Hatvani Szolgáltató Intézmény műszaki vezetője elmondta, hogy örültek a Makita cég megkeresésének és várhatóan ezekkel a nagy teljesítményű gépekkel gyorsabb és szakszerűbb lesz a főtér kiépítése.

A karácsonyi vásár hivatalosan december 6-tól várja majd a látogatóit, több pavilonban édességekkel, forralt borral, kürtős kaláccsal, ünnepi kézműves termékekkel készülnek, hogy mindenki ráhangolódjon a közelgő karácsonyra.

Fotó: H. Szabó Sándor