Akkumulátoros láncfűrésszel kezdték meg a jégpálya bontását a múlt héten. Először a korlátokat szedték szét, amihez szintén akkumulátoros csavarozókat használtak. Ugyanis a korábbi évekhez hasonlóan a Hatvani Szolgáltató Intézmény most is, több szerszámot kapott a Makita cégtől kipróbálásra.

Nagy teljesítményű akkumulátoros gépek ezek, amik közül már párat meg is vásároltunk. Sokszor van úgy, hogy olyan helyen kell dolgozni, ahol nincs lehetőség áram vételezésére, ilyenkor jó szolgálatot tesznek ezek az eszközök – fogalmazott Havassy Kálmán, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője.

Ezáltal hatékonyabban és megfelelő időben tudják elvégezni a feladatokat. Azon dolgoznak, hogy március 15-ére, a városi megemlékezésre minden készen álljon a főtéren. A gépeket pedig máshol is bevetik, a vadasparkban is nagy hasznát veszik. Céggel három éve van kapcsolatban a hatvani intézmény, azóta rendszeresen kapnak kipróbálásra ilyen eszközöket, így például 2017-ben is Makita gépek segítségével állították fel a város karácsonyfáját, valamint az akkori karácsonyi vásárhoz a fabódékat.