Májustól jönnek az új vármegye- és országbérletek, melyeket igénybe lehet majd venni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV járatain. Biber Anett a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. szóvivője elmondta, hogy minden eddiginél kedvezőbb lesz ez a bérletrendszer, az elmúlt három évtized legjelentősebb díjszabási fejlesztését hajtják végre. 

Ezek 30 napos érvénytartamú bérletek lesznek, akiknek van diákigazolványuk, nappali, vagy esti tagozaton tanulnak, ők 90%-os kedvezménnyel tudják igénybe venni. A vármegye bérlet 9 450 Ft lesz, diákoknak 945 Ft. Ha pedig átlépünk az utazásaink, vagy mindennapos ingázásaink során vármegye határokon, vagy a nyári időszakban hosszabb utazásokat tervezünk, akkor az országbérletet érdemes majd vásárolni, ennek az ára 18 900 Ft, és diákoknak szintén 90%-os kedvezmény él rá, tehát nekik 1 890 Ft-ba kerül ez a bérlet” – részletezte.

A szóvivő hozzátette, hogy a diákok nemcsak az otthonuk és iskolájuk között tudják ezentúl igénybe venni a kedvezményt, hanem területi korlátozás nélkül érvényesíthetik azt. Elmondta továbbá, hogy az intézkedés célja az, hogy minél kedvezőbb feltételeket biztosítsanak a közösségi közlekedésben, és felvegyék a versenyt az egyéni közlekedéssel szemben. Bíznak abban, hogy több autós is él majd az új lehetőséggel.

Kezdőkép: Albert Péter