Már megjelent a hatvani programokat összesítő Tavaszi Fesztivál műsorfüzet. Ezt lapozgatva jól látszik, hogy erre az időszakra is sok rendezvénnyel készültek a szervezők és az intézmények, csaknem 90 programot tartalmaz. Most is minden korosztályt megcéloznak: könnyű- és komolyzenei koncertek, gyermekfoglalkozások, történelmi előadások, és sportos megmozdulások is lesznek.

Lestyán Balázs alpolgármester elmondta: a Tavaszi Fesztivál idén is a nőnapi rendezvénnyel indul, ahol Beliczai Balázs humorista és Bereczki Zoltán énekes szórakoztatja a hölgyeket a Nagy Endre rendezvényteremben csütörtökön. Több kiállítást, író-olvasó találkozót, könyvbemutatót tartanak március 25-én, a színház világnapja alkalmából a Pódium Színház pedig az Édes Alkony című zenés vígjátékot mutatja be.

Az alpolgármester kitért rá: idén is megelevenedik a Hatvani Csata: a húsvét miatt, március 31-én tartják meg, mikor is hagyományőrző lovas felvonulással kezdődik az ünnepség. A megemlékezést a Belvárosi Temetőben tartják, ezt követően huszártáborral, gyermekjátékokkal folytatódik a program. Délután 4 órakor pedig látványos bemutató keretében ismét összecsapnak a magyar és a császári csapatok.

A Hatvani Tuning és Veteránautó Találkozót ezúttal április végén tartják a Népkertben, ahol hangnyomás-méréssel, sexy autómosással, autós-motoros kaszkadőr showal, valamint Majka&Curtis koncerttel várják a hatvaniakat. A városi majálisról nem hiányozhatnak a civilek sem, műsoraikban mutatják be működésük profiljait, mindemellett a főzőversenyt is megtartják. A színpadon pedig fellép a Margaret Island és az Ámokfutók.

Május ötödikén pedig ismét megtartják a virágosztást, ahol minden hatvani 3 cserép muskátlit vehet át ingyen. Lesz még kertészeti kiállítás, Futófesztivál és Városi egészségnap, dog dancing bajnokság, keresztény fesztivál, Bach fesztivál, gyermeknap, emellett a Bajnokok Ligája döntőt óriáskivetítőn keresztül lehet végigszurkolni majd májusban a Kossuth téren. A programokról nemcsak a füzetből, hanem a www.hatvaniprogramok.hu weboldalról is lehet tájékozódni.