A parlament döntésének köszönhetően 2011. januártól egyszerűsített eljárással intézik az állampolgársági kérelmeket. Az új rendszerben jóval kevesebb dokumentumot kell benyújtani és jóval kevesebb feltételnek kell megfelelni. Elég a magyar származást és a nyelvtudást igazolni a büntetlen előélet mellett. Jánosné Pusz Staniszlawa Danuta Hatvant választotta, hogy magyar állampolgárnak nyilvánítsák.

allampolgari_esku_01

– Már harmincöt éve lakom az országban, két gyermekem is ide született. Úgy gondoltam, ennyi idő után végre itt az ideje annak, hogy formálisan is Magyarországhoz tartozzam. Nagyon nagy izgalommal készültem erre a napra, számomra ez igazi megtiszteltetés – fogalmazott Jánosné Pusz Staniszlawa Danuta.

A hölgy, Horváth Richárd polgármester után mondva az esküt megfogadta, hogy hű lesz Magyarországhoz. A hivatalos dokumentumok aláírása után a polgármester sok boldogságot és sikert kívánt neki.

Az asszony egyébként Lengyelországból származik. Elmondta, hogy különösen szereti ezt az országot, és a kedvenc ünnepei közé tartozik a húsvét, illetve a karácsony.