Négy osztály számára értek véget a bajzás évek. A hagyományokhoz híven most is a második emeletről indult a ballagó menet, és természetesen a „Ballag már a vén diák” klasszikust énekelve rótták a köröket az iskola folyosóin.

Kedei Anna tanárnő, a 12. D osztályfőnöke csillogó szemmel mesélte, hogy az elmúlt négy év alatt egy nagyon jó osztályközösséget ismert meg. Hozzátette azt is, nagyon büszke tanítványaira, hiszen nagyon szép eredményeket értek el, és bízik benne, hogy az érettségi feladatokat is könnyedén veszik majd.

ballagas_bajza_04

– Hálás lehetek azért, hogy megismerhettem az osztálytársaimat. Úgy gondolom, bátran mondhatom, hogy életre szóló barátságok köttettek – mondta Beer Boglárka.

 

Bukó Florina, a 12.D osztály tanulója elárulta, hogy már sorba állította azokat a kabalákat, amik segítik őt az érettségi feladatok megoldásában.

ballagas_bajza_08

Pappné Dr. Forgács Edit igazgató beszédében hangsúlyozta, hogy az élet rögös útjain olyan értékeket tartsanak szem előtt a diákok, amelyekben nem ismernek megalkuvást, hiszen ezek mentén tudnak igazán sikeresek és magabiztosak lenni.

 

A ballagási ünnepség zárásaként a végzős diákok átsétáltak a főtérre, ahol elbúcsúztak a várostól is.

– A nagybetűs élet most kezdődik számotokra. A gimnáziumi évek alatt megszerzett tudásotokat most kamatoztathatjátok. Manapság nincsen határok. Bárhová eljuthattok a megszerzett tapasztalataitokkal és szakképzettségetekkel. Azt viszont sose feledjétek, a szülőföldetek mindig visszavár titeket – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.