Szerdán az FC Hatvan a Gyöngyöshalász csapatával mérkőzött meg hazai pályán, ahol 4–1-re a hatvani csapat győzedelmeskedett.  Az FC Hatvan már a 3. percben vezetést szerezett, Karácsony Dávid szöglete átszállt a hosszú oldalra, ahonnan Szabó Roland visszaívelt, Katona Roland pedig középen a hálóba csúsztatott, így az eredmény 1-0 volt rögtön a meccs elején. A 10. percben jött az egyenlítés, de a 17. percben viszont már újabb szabályos gólt szerezett a hatvani csapat. A 34. percben jött a második Czibolya-gól is, Torda a saját térfeléről indulva a tizenhatoson belülre vezette a labdát, majd a kifutó kapus mellett a középen érkező Czibolyához passzolt, ő pedig az ötösről az üres kapuba lőtt.

A 80. percben  Purzsa ívelt középre, Simon Mátyás nem érte el a labdát, de az így jó lett Czibolyának, aki a tizenegyes magasságában levette és a rövid sarokba lőtt, így mesterhármast ért el. A Az FC Hatvan Czibolya Gábor mesterhármasának is köszönhetően hazai pályán 4–1-re legyőzte a Gyöngyöshalászt, ezzel kiharcolta a Magyar Kupában a főtáblára jutást.

– Sportszerű mérkőzésen, fegyelmezetten védekező csapatot sikerült legyőzni, így az országos főtáblára kerültünk, amely a klub által kitűzött célt jelentette – összegezte a meccset Simon Antal, az FC Hatvan vezetőedzője.

Forrás: fchatvan.hu