Ma megrongálták a közterületi virágokat a Zagyva-hídon. Gyalogosan indult ebédidőre, amikor járókelők hívták fel a figyelmét, hogy valaki a Zagyva hídon a kaspóból tépkedi a virágokat – írja Horváth Richárd polgármester Facebook-bejegyzésében. Amikor felszólította a szerinte kiszámíthatatlanul viselkedő férfit, hogy hagyja abba a virágládák rongálását, tovább folytatta tevékenységét. A polgármester ezt követően hívta a közterület-felügyelőket, akikkel szemben erőszakosan lépett fel az elkövető. Az esetről a rendőrséget is értesítették, akik végül a helyszínre érkezve bilincsben vitték el a férfit.

A polgármester arról is tájékoztat, hogy önkormányzati vagyon megrongálása miatt készül feljelentés a kárt okozó férfi ellen. Hozzáteszi, hogy évek alatt a virágos városkép Hatvan védjegyévé vált, a hatvaniaknak pedig fontos a rendezett környezet. Kiemeli továbbá, hogy sokat dolgoznak azon városszerte, hogy szép és tiszta legyen a település. Horváth Richárd hangsúlyozza: Hatvanban nincs helye ilyen magatartásnak.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerkesztőségünk megkeresésére azt mondta, hogy vizsgálják az ügyet, aminek jelenlegi szakaszában bővebb tájékoztatást nem adnak.

Kezdőkép: illusztráció