Lisa Elinor festményeiből nyílt kamarakiállítás a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Ház galériájában. A festőnő nem ismeretlen a hatvani művészet iránt érdeklődő publikum előtt, hiszen több éve rendszeres résztvevője a nyári alkotótáboroknak, mely során a résztvevők a városháza előtti térre kitelepülve festenek a szemlélődök nagy örömére. A művésztelep résztvevőinek munkáiból minden évben a Hatvani Galériában rendeznek tárlatot, melyen természetesen ott vannak Lisa Elinor festményei is.

A tárlatot megnyitva Tompa Z. Mihály galériavezető elmondta, hogy a kiállított festmények többsége a naplementét dolgozza fel, ami nem véletlen, hiszen az alkotó ennek a témának a specialistája. – A műveket szemlélve látható, hogy nem csak látványos, de a részleteiben is érdekes, izgalmas tematika ez, melynek kidolgozása alapos művészi affinitást igényel. Az alkotónak sikerült úgy ábrázolnia ezt a természeti jelenséget, hogy a szemlélődőt újra „megfogja”, rabul ejti a lenyugvó nap által kreált, szemet gyönyörködtető látvány – részletezte.

Lisa Elinor az alkotási folyamatról vallva elmondta, hogy minden naplementének megvan a sajátos varázsa, melyet átélni és megörökíteni nem egyszerű kihívás. Akkor a legboldogabb, amikor a festményeit szemlélők arcán látja, hogy újra megélik a naplementék varázsát és ezt a csodát – képei révén – sikerül bevinni a zárt életterekbe, a szobákba, szebbé téve az ott élők mindennapjait. A naplementék festőjének kiállítása a Daliban április 21-ig látogatható, vasárnap és munkaszüneti napok kivételével naponta 16-20 óra között.

Forrás: Tompa Z. Mihály-Hatvani Galéria

Fotó: Albert Péter