Márton-napi vigasságot rendeztek a Hatvani Gesztenyéskert Óvodában. A gyerekek egész héten készültek a programra, dalokat, mondókákat is tanultak. Az intézmény udvarán táncos mulatságot tartottak, a kicsik énekes produkciókat adtak elő.

Bereczkiné Valter Anita, a Hatvani Gesztenyéskert Óvoda vezetője elmondta, hogy kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a gyermekek megismerkedjenek a néphagyományokkal.

– Feladatunknak érezzük, hogy a kicsikkel megismertessük a hagyományokat, illetve a különféle szokásokat. Sokat mesélünk nekik a témával kapcsolatban, valamint igyekszünk érdekessé is tenni a számukra. Azt tapasztaljuk, hogy az óvodásaink mindig nagyon várják az interaktív és hagyományőrző programjainkat és a szülők is támogatnak minket – emelte ki.

Az eseményen lámpás felvonulást is tartottak, a gyerekek és a szülők világító lámpásokkal sétálták körbe a feldíszített intézmény udvarát. A gyerekek Márton-napi püspök keresésében is részt vehettek, majd mindenkit megvendégeltek a vigasságon: libazsíros kenyérrel és forró teával kínálták a résztevőket.

Fotó: Albert Péter