Ünnepélyes keretek között adták át, azokat az új eszközöket Hatvanban, melyek a modern hulladékgazdálkodást segítik. A „Hatvan és környéke hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című projekt keretében számos új géppel bővítették a hulladékos rendszert. A rendezvényen Horváth Richárd Hatvan polgármestere ismertette a projektet.

– Két része volt a hulladékgazdálkodási projektnek. Az egyik a hulladékudvar kialakítása volt, a másik pedig a mostani eszközbeszerzési beruházás. Mind a kettő a hulladékgazdálkodási rendszer modernizálását szolgálta – fejtette ki a polgármester.

A mintegy egymilliárd forint értékű beruházás legfőbb célja a hulladékgyűjtési rendszer fejlesztése, az eszközpark, illetve az informatikai rendszer korszerűsítésével. A projekt részeként gyűjtőjárműveket, célgépeket, valamint új hulladékgyűjtő edényeket szereztek be. A gyűjtés hatékonyságának növeléséhez pedig olyan komplex funkciókat ellátó szoftver készült, mely alkalmas a járatok tervezésére, az útvonalak optimalizálására, szállítások megszervezésére, valamint a begyűjtött hulladék helyszíni tömegmérésére.

Hatvan és környéke a két hulladékgazdálkodás fejlesztését támogató projekt lezárásával összesen mintegy 4 milliárd forintos beruházást valósított meg, mely a komplett hulladékgazdálkodási rendszer modernizálását tette lehetővé.