Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Hatvani Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 30 éves és egy 46 éves helyi lakos ellen.

A gyanúsítottak 2019. április 24-én nemsokkal éjfél előtt a hatvani Grassalkovich úton megtámadtak egy gyalogost. A férfival kiabáltak, felszólították, hogy adja oda táskáját, de ennek nem tett eleget, ezért azt a hátáról lerángatták és közben bántalmazták is. Ezután a táska tartalmát a járdán szétszórták és egy övtáskát vittek el belőle, melyben készpénz, bankkártya, kulcsok és telefon tartozékok voltak.

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül elfogták M. Jánost, míg társát, G. Rajmundot később azonosították. A nyomozó hatóság az őrizetbe vételüket követően előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt. A nyomozók a letartóztatásban lévő férfiakkal szemben folytatott ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.