Let’s speak English címmel angol szóbeli versenyt rendeztek szerdán a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában. A vetélkedőt a Hatvani Tankerületi Központ valamennyi intézményében meghirdették, ahová különböző korcsoportokban és tagozati formákban jelentkezhettek a diákok. A verseny megnyitóját az iskola könyvtárában tartották meg, ahol a pedagógusok azt hangsúlyozták: a 21. században a nyelvtudás az egyik legfőbb érték, és kihagyhatatlan ahhoz, hogy valaki érvényesülni tudjon a világban. A versenyen a diákok az alapfokú szóbeli nyelvvizsgának megfelelő feladatokkal találkozhattak különböző beszédbeli témákban. – A verseny ötlete a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola angol nyelvtanárainak ötlete volt, melyet első alkalommal 5 évvel ezelőtt rendeztünk meg az intézmény berkein belül. Idén ez a verseny már a teljes tankerület intézményeit megszólította. A szerdai vetélkedőn körülbelül 45-50 diák vett részt, s ők már azok a tanulók, akik a korábban megtartott első fordulón továbbjutottak – tájékoztatott Polonkai Zoltánné intézményvezető.

Tóth Ádám három éve heti öt órában tanulja a nyelvet. Az általános iskolás fiú azt mondta: örömmel társalog angolul bármelyik témáról, de legszívesebben a saját iskoláját bemutató kérdéskört húzná, mert az érdekes és fontos téma. – A felkészítésben édesanyám és az angol tanárnőm segítettek sokat, a célom természetesen az első helyezés elérése – mondta magabiztosan a hatodik osztályos fiú.

Szepesi Balázs a versenyt egy jó gyakorlási lehetőségnek fogta fel. – Legszívesebben a hobbi témakört húznám a szóbeli tételek közül, mert szabadidőmben szeretek sakkozni, kungfuzni, gitározni, s ezekről részletesen tudok beszélni angolul is – részletezte a versenyző diák. Elmondta: hosszú távú céljai között az angol nyelvvizsga megszerzése szerepel, melyet szeretne mielőbb eredményesen teljesíteni.

Fotó: Albert Péter