Az Ady Endre Könyvtárban gyűltek össze a rendhagyó bemutatóra a könyvbarátok. A két szerzővel Fekete Gábor beszélgetett, és együtt végigvették a kötet fejezeteit egyesével, részletesen bemutatva a szereplőket és azok motivációit. Balázs Zsuzsa és Kékesi Enikő, a Magyar Katolikus Rádió riportereiként rengeteg emberrel kerültek kapcsolatba, közülük választották ki azt a három nőt és három férfit, akik szerepelnek az Életteli magány című könyvükben.

– Interjúink kapcsán csak vissza kellett idéznünk, hogy kik voltak azok a letisztult, bölcs emberek, akik úgy tudnak vallani a magányról, hogy az mindenki számára tanulságos legyen. Ez alapján voksoltunk mellettük – fogalmazott Balázs Zsuzsa, szerző.

A beszélgetés során fény derült arra, hogy a magány sokszínű, személyeként változó, de ennek ellenére is fel lehet osztani két csoportra: pozitív és negatív magányra. A szerző szerint utóbbi sokaknak ismerős lehet, amikor kirekesztettnek, meg nem értettnek érezzük magunkat. Számukra ez a könyv igyekszik megmutatni azt, hogy ebből is van kiút. A kötetben azonban szerepelnek a pozitív magányt ismerők is: ez pedig egy olyan érzés, amire mindenkinek szüksége van. Amikor egyedül vagyunk, akkor tudunk foglalkozni saját magunkkal, gondolatainkkal.