Mozgalmas az élet a hatvani főtéren: a karácsonyi vásár forgatagában kürtőskalács és forralt bor illata száll, mindenki az ünnepre és a koncertre készül. Mindemellett a jégpálya is töretlen népszerűségnek örvend: folyamatosan róják a köröket a korizók.  Szombat este pedig a színpadon a Children of Distance csapata lépett fel. A három srác egy hip-hoppal foglalkozó internetes fórumon ismerte meg egymást, és szintén a világháló segítségével váltak népszerűvé: dalaikra rendre millióan kíváncsiak. A főtér megtelt fiatalokkal, akik kivétel nélkül, az összes szöveget a fiúkkal együtt énekelték végig. Óriási ováció fogadta őket, a közönség lelkesen, interaktív módon kapcsolódott be a koncertbe.

A csapat tagjai elmondták, hogy örömmel érkeztek Hatvanba, mivel Houris Szücsiben él, így jól ismerték a várost. Jövőre lesz 10 éves a banda, így nagy jubileumra készülnek, emellett pedig már egy jó ideje arra törekednek, hogy mint egy komplett zenekar, teljes stábbal együtt lépjenek fel.

Advent negyedik vasárnapján a Grassalkovich Énekegyüttes ad karácsonyi koncertet a belvárosi Szent Adalbert templomban, majd ezt követően 18 órakor Horváth Richárd gyújtja meg a város adventi koszorújának utolsó gyertyáját.