Harmadik alkalommal vehettek részt tanulóink a Lengyelországban megrendezett sítáborban családjaik és tanáraik kíséretében. Tizenkét gyermek elsőtől nyolcadik osztályosig, kezdőtől a másodszor, harmadszor, sokadszor síelőig indult útnak január második hetében. A diákok, tanárok, szülők együttműködésén túl a tábor közösségi jellegét az is gazdagította, hogy másik iskolákba járó gyerekek is visszatérő résztvevői a programnak. Így tanulóink örömmel tölthették együtt idejüket a már ismerősként üdvözölt hatvani és jászárokszállási társaikkal.

Bialka Tatrzanska sípályái kiválóan alkalmasak a kezdő és a gyakorlott síelők számára is. A résztvevők csoportosan síeltek oktatóik vezetésével sítudásának megfelelően. Mindenki egyre nehezebb, hosszabb és meredekebb pályát próbálhatott ki a hét folyamán. Ügyességüket, ez évi fejlődésüket az utolsó napon rendezett síversenyen mutathatták meg.

A napi síelésen túl minden este közös program szolgálta a gyermekek és a felnőttek együttlétét. Kedden a sípálya lábánál lévő termál-és élményfürdőben jártunk. Szerdán a gyermekek közös pizzázáson, a felnőttek pedig grill vacsorán vettek részt a szállodához tartozó étteremben, melynek hangulatát lengyel népviseletbe öltözött zenészek emelték. Ez év különlegessége volt az a hómennyiség, ami kint várt minket. Ezt még tetézte a hét eleji három napos hóesés, ezért is volt felemelő a csütörtök esti erdei lovas szánkózás a hótól roskadozó fenyőfák között.

Ezeket a lehetőségeket egészítette ki a szállodához tartozó hófánk pálya, ahol a gyerekek délutánonként kedvükre csúszhattak, valamint a szálloda alsó szintjén található közös játszóterület, ami estébe nyúlóan gyermekzsivajtól volt hangos az egész napos program ellenére.  A szállás igényessége és kényelme mellett különleges élmény volt a lengyel konyha ízvilágának megismerése.

A pénteki búcsúesten a síverseny eredményeinek és a hét eseményeinek értékelése után minden gyermek emlékcsomagot kapott. Iskolánk tanulói az iskolai alapítvány támogatásának köszönhetően külön ajándékokat is kaptak, amit azóta is örömmel viselnek.

Kalmár-Bodor Ágnes