Hatvanban minden évben ösztöndíjjal támogatják a tanulókat, amelyre minden évben pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló fiatalok. Ennek alapján az állandó hatvani lakhellyel rendelkező, 30. életévüket be nem töltött, első diplomájukat szerzők havi 25 ezer forint támogatást kaphatnak a várostól. A pályázat feltétele, hogy a hallgatónak az iskola elvégzését követően Hatvanban kell munkaviszonyt létesítenie.

Van, akinek a bejárást, és van, akinek az albérletet, vagy éppen a kollégium finanszírozását könnyíti meg az ösztöndíj. A bíráló bizottság a tanulmányi átlagot is figyelembe veszi, ez alapján hozzák a döntést. A pályázatot szeptember 30-ig kell benyújtani, az adatlap pedig letölthető a hatvan.hu weboldalról.

A pályázatokat a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Irodájához lehet benyújtani, melynek határideje minden év szeptember 30. napja. Részletes tájékoztató, illetve a kérelemhez szükséges nyomtatvány a http://hatvan.hu/ugyintezes/felsooktatasi-osztondij-tajekoztato/ oldalon érhető el.