Csillagközi romboló, egy város részlete, lovagi vár, de olyan is volt, aki saját maga teremtett földön kívüli lényeket legóból. A diákok kreativitása határtalan volt a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola legóversenyén. A felhívásra 50 alkotás érkezett, a díjazott munkákat kiállították az intézményben. Gorda Márton és Gorda Dániel otthon saját maguk tervezik meg azokat a járműveket és épületeket, amelyeket aztán legóból építenek meg. Egy Mars-járóra a legbüszkébbek.

– Egy 3D-s programmal terveztük meg, és utána kezdtünk hozzá az alkotáshoz – mondta el Gorda Dániel.

Kolozs Marcell várat épített természetesen legóból, azt mondja, leginkább városokat szeret alkotni a népszerű építőjátékból.

A Lego Rendje csapat egy komplett űrbázist hozott létre, az űrhajókat maguk tervezték, sőt még egy karácsonyfa égősort is felhasználtak a hitelesebb hatás érdekében.

Borbás Katalin szervező azt mondja, nagyon népszerű a legózás a diákok körében. Amellett, hogy szórakoztató játék, képességfejlesztő is, ezért az iskola is szerette volna népszerűsíteni ezt az érdekes és hasznos elfoglaltságot. Borbás Katalin kiemelte, hogy nagyon kreatív megoldásokkal találkoztak a verseny zsűrizése közben.

A kiállításra egykori kodályos diákok is hoztak egy alkotást. A Star Wars filmek hangulatát elevenítették meg. A LEGO már több mint nyolcvan éve okoz örömöt a gyerekeknek. Kezdetben fából készült építőelemeket gyártott a dán cég, az ötvenes évek végétől már műanyagból készül a LEGO. Szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni legóból a több mint tízezer alkatrész segítségével.